Ook kappers hebben recht op de corona hinderpremie

Update d.d. 24/03/2020

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits laat weten dat ook de kappers recht hebben op de corona hinderpremie. Vandaag werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

De voorbije dagen en weken werden al verschillende maatregelen genomen om ondernemingen en winkels die getroffen worden door de coronamaatregelen te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen. Vorige woensdag (18 maart 2020) werd de corona hinderpremie al uitgebreid. Zo hebben alle ondernemingen en winkel die volledig moeten sluiten naar aanleiding van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad recht op de corona hinderpremie van 4.000 euro. Een onderneming kan voor maximaal 5 exploitatiezetels een premie krijgen op voorwaarde dat er in de bijkomende exploitatiezetels minstens 1 voltijdse werknemer tewerkgesteld is.

Nu werd door de Nationale Veiligheidsraad ook beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Dus ook zij kunnen nu een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

De aanvragen moeten worden ingediend binnen de maand na het aflopen van de verplichte sluiting bij het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Meer duidelijkheid over het aanvragen van de nieuwe premie, zal binnenkort beschikbaar zijn.

Bron: kabinet Crevits/nieuws

Ook kappers hebben recht op de corona hinderpremie